Chocolade cappuccino-ijs met slagroom en chocoladeschilfers, geserveerd in glas naast een espresso.

Chocolade Cappuccino IJs

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
(met ijsmachine) 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Keukenmachine (optioneel)
  • IJsmachine (of vriezer)

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • ¼ liter volle melk
  • 150 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 5 g vanillesuiker
  • 1-2 zakjes oploscappuccino bijvoorbeeld Nescafé
  • 1 reep pure chocolade

Instructies

  • Klop de eidooiers, witte basterdsuiker en vanillesuiker licht en schuimig in een kom.
  • Voeg al roerend de melk toe aan het eidooiermengsel.
  • Klop de slagroom bijna stijf in een andere kom.
  • Vermeng de geklopte slagroom voorzichtig met de rest van de ingrediënten en voeg de oploscappuccino toe.
  • Meng goed.
  • Maal de reep pure chocolade in de keukenmachine tot kleine brokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en draai het 40-50 minuten, tot het ijs voldoende stevig is.
  • Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een geschikte bak en zet het in de vriezer.
  • Roer elke 30 minuten goed door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
  • Herhaal dit gedurende ongeveer 3-4 uur, totdat het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt.
  • Serveer het ijs met licht gezoete slagroom en decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en cacaopoeder.
  • Serveer met een kopje koffie.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ijs ook zonder maken volgens de beschreven methode.

Wijnadvies:

Een glas dessertwijn zoals een zoete Moscato d'Asti uit Italië past goed bij dit romige en chocoladeachtige dessert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / IJs
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch