Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Keukenmachine (optioneel)
- IJsmachine (of vriezer)
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- ¼ liter volle melk
- 150 ml slagroom
- 75 g witte basterdsuiker
- 5 g vanillesuiker
- 1-2 zakjes oploscappuccino bijvoorbeeld Nescafé
- 1 reep pure chocolade
Instructies
- Klop de eidooiers, witte basterdsuiker en vanillesuiker licht en schuimig in een kom.
- Voeg al roerend de melk toe aan het eidooiermengsel.
- Klop de slagroom bijna stijf in een andere kom.
- Vermeng de geklopte slagroom voorzichtig met de rest van de ingrediënten en voeg de oploscappuccino toe.
- Meng goed.
- Maal de reep pure chocolade in de keukenmachine tot kleine brokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en draai het 40-50 minuten, tot het ijs voldoende stevig is.
- Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een geschikte bak en zet het in de vriezer.
- Roer elke 30 minuten goed door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
- Herhaal dit gedurende ongeveer 3-4 uur, totdat het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt.
- Serveer het ijs met licht gezoete slagroom en decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en cacaopoeder.
- Serveer met een kopje koffie.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ijs ook zonder maken volgens de beschreven methode.