Chocolade Oliebollen met Cranberry's
Ingrediënten
- 250 milliliter melk
- 1 zakje gedroogde gist
- 300 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 ei losgeklopt
- 125 gram gedroogde cranberry's of rozijnen
- Zonnebloemolie om te frituren
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
Voorbereiden:
- Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat het even staan.
- Meng de gezeefde bloem met de suiker en cacaopoeder.
- Voeg het losgeklopte ei toe.
- Giet vervolgens langzaam de melk met gist erdoor en klop tot een glad beslag.
- Voeg de gedroogde cranberry's toe aan het beslag en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
Bereiden:
- Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180°C.
- Schep met twee ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze voorzichtig in de hete olie zakken.
- Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de oliebollen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de oliebollen royaal met poedersuiker voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze chocolade oliebollen met cranberry's zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Serveer ze warm en geniet ervan samen met familie en vrienden.
- Je kunt rozijnen gebruiken in plaats van cranberry's als je dat lekkerder vindt.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 8 g