Chocolade Truffeltaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakken kruidkoek
  • 400 g extra pure chocolade
  • ½ liter slagroom
  • 3 eetlepels koffielikeur
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Leg de plakken kruidkoek op de bodem van de vorm.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
  • Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en voeg de koffielikeur toe.
  • Giet de helft van de gesmolten chocolade bij de room en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de rest van de chocolade toe en spatel ook deze erdoor.
  • Giet het chocolademengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat de taart ongeveer 4- 5 uur in de koelkast opstijven.
  • Verwijder de springvorm, meng poedersuiker met cacaopoeder, zeef dit boven de taart, snijd de taart in kleine stukken en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Taart