Chocoladetaart met Kersen

Chocoladetaart met Kersen en Karamelsaus

Chocoladetaart met Kersen

Geniet van deze verrukkelijke chocoladetaart met een heerlijke vulling van slagroom en sappige kersen, afgemaakt met een fluweelzachte karamelsaus. Een perfect dessert voor feestelijke gelegenheden!
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 10 eieren
  • 180 g fijne tafelsuiker
  • 180 g bloem
  • 50 g cacao
  • 20 g gesmolten boter
  • 1 dl witte rum
  • ½ liter slagroom stijfgeklopt
  • 350 g kersen ontpit

Voor de saus:

  • 250 g kristalsuiker
  • 3 dl slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Klop de eieren en suiker au bain-marie schuimig.
  • Zeef bloem en cacao en spatel deze door het eimengsel.
  • Voeg de gesmolten boter toe en giet het beslag in een ingevette springvorm.
  • Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  • Laat de taartbodem afkoelen en snijd horizontaal in drie lagen.
  • Besprenkel elke laag met rum.
  • Leg de lagen op elkaar en verdeel de slagroom en kersen tussen de lagen.
  • Bestrijk de taart met slagroom en garneer met extra kersen.
  • Voor de karamelsaus: Smelt de suiker in een pan tot het lichtbruin is.
  • Voeg slagroom toe en roer tot een gladde saus.
  • Serveer de taart met de warme karamelsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete rode wijn zoals Lambrusco past perfect bij deze chocoladetaart met kersen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst

Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart met kersen

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 180 gram fijne tafelsuiker
  • 180 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 20 gram gesmolten boter
  • 1 dl witte rum
  • ½ liter stijfgeklopte slagroom
  • 250-500 gram ontpitte kersen

Voor de saus:

  • 250 gram kristalsuiker
  • 3 dl slagroom
  • een ingevette springvorm met een doorsnee van 24 cm

Instructies

Deeg:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop de eieren en de suiker in een kom boven een pan heet water van 80°C (au bain-marie) schuimig.
  • Zeef de bloem en de cacao en spatel ze door het eimengsel.
  • Spatel de boter erdoor en stort het geheel in de vorm.
  • Bak de deegbodem 30-40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat het op een rooster afkoelen en snijd hem horizontaal in drieën.
  • Besprenkel de deeglagen met rum en leg ze op elkaar met een laag slagroom en een laag kersen daartussen.
  • Bestrijk de taart met slagroom en garneer met kersen.

Saus:

  • Laat de suiker met 6 eetlepels water in een pan met dikke bodem smelten en laat het langzaam karameliseren tot het lichtbruin is.
  • Schenk de slagroom erbij en roer alles tot een gladde saus.
  • Serveer de saus bij de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart