Chocoladetruffels

Porties: 25 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g chocola extra bittere
  • 7 eetlepels slagroom
  • 60 g cacaopoeder

Instructies

Voorbereiden:

  • Chocolade in kleine stukjes hakken en in kom doen.
  • In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten.
  • Chocolade zachtjes doorroeren tot het gesmolten is.
  • Slagroom tot lauwwarm verwarmen en door chocolade roeren.
  • Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
  • Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden.
  • Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt.
  • In koelkast afgedekt 1 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven.
  • Met behulp vantwee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken).
  • Balletjes in cacaopoeder leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen.
  • Truffels in koelkast laten opstijven.
  • Op kamertemperatuur serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
truffels door (100 g) fijngeschaafde, extra bittere chocolade wentelen in plaats van door cacao.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Hapjes
Land van herkomst Frankrijk