Chocoladetruffels
Ingrediënten
- 300 g chocola extra bittere
- 7 eetlepels slagroom
- 60 g cacaopoeder
Instructies
Voorbereiden:
- Chocolade in kleine stukjes hakken en in kom doen.
- In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten.
- Chocolade zachtjes doorroeren tot het gesmolten is.
- Slagroom tot lauwwarm verwarmen en door chocolade roeren.
- Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
- Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden.
- Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt.
- In koelkast afgedekt 1 uur laten opstijven.
Bereiden:
- Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven.
- Met behulp vantwee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken).
- Balletjes in cacaopoeder leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen.
- Truffels in koelkast laten opstijven.
- Op kamertemperatuur serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
truffels door (100 g) fijngeschaafde, extra bittere chocolade wentelen in plaats van door cacao.