Chocoladetulbandjes met witte en melkchocolade

Chocoladetulbandjes met witte en melkchocolade

Kleine tulbandjes van witte of melkchocolade, rijkelijk gevuld met cornflakes of pinda's en feestelijk versierd. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Tulbandvormpjes
  • vuurvaste kom

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 repen melkchocolade met nootjes
  • 2 repen witte chocolade
  • Gehakte pinda’s zonder zout, hoeveelheid naar wens
  • Gemalen cornflakes hoeveelheid naar keuze
  • Suikermuisjes

Instructies

  • Smelt de witte chocolade met 1 eetlepel zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Voeg gemalen cornflakes toe en meng goed.
  • Schep het mengsel in tulbandvormpjes.
  • Tik de vormpjes voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  • Garneer met suikermuisjes.
  • Zet in de koelkast om op te stijven.
  • Smelt de melkchocolade met nootjes met 1 eetlepel zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Voeg gehakte pinda’s toe en meng goed.
  • Schep het mengsel in andere tulbandvormpjes.
  • Tik ook deze voorzichtig op het aanrecht.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de tulbandjes op een mooi bordje met een toefje slagroom en wat extra suikermuisjes voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:

Combineer met een glaasje mousserende wijn zoals demi-sec champagne of Moscato d’Asti.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Snack
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden