Chocoladetulbandjes met witte en melkchocolade
Kleine tulbandjes van witte of melkchocolade, rijkelijk gevuld met cornflakes of pinda's en feestelijk versierd. Makkelijk, snel en onweerstaanbaar!
Equipment
- kookpan
- Tulbandvormpjes
- vuurvaste kom
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 repen melkchocolade met nootjes
- 2 repen witte chocolade
- Gehakte pinda’s zonder zout, hoeveelheid naar wens
- Gemalen cornflakes hoeveelheid naar keuze
- Suikermuisjes
Instructies
- Smelt de witte chocolade met 1 eetlepel zonnebloemolie au-bain-marie.
- Voeg gemalen cornflakes toe en meng goed.
- Schep het mengsel in tulbandvormpjes.
- Tik de vormpjes voorzichtig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
- Garneer met suikermuisjes.
- Zet in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de melkchocolade met nootjes met 1 eetlepel zonnebloemolie au-bain-marie.
- Voeg gehakte pinda’s toe en meng goed.
- Schep het mengsel in andere tulbandvormpjes.
- Tik ook deze voorzichtig op het aanrecht.
- Laat opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tulbandjes op een mooi bordje met een toefje slagroom en wat extra suikermuisjes voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Combineer met een glaasje mousserende wijn zoals demi-sec champagne of Moscato d’Asti.
Serveer de tulbandjes op een mooi bordje met een toefje slagroom en wat extra suikermuisjes voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Combineer met een glaasje mousserende wijn zoals demi-sec champagne of Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g