Chorizo Broodrondjes
Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.
Ingrediënten
- 10 sneetjes bruin brood
- 150 g chorizo
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- ¼ paprika fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Extra peterselie voor garnering
Instructies
- Steek uit de 10 sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ca.
- 5 cm steeds 2 rondjes.
- Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill gedurende 2-3 minuten, keer ze halverwege.
- Hak of snijd de chorizo heel fijn.
- Meng de fijngehakte chorizo in een kom met de fijngehakte peterselie, de fijngehakte rode paprika en de olijfolie.
- Verdeel het chorizomengsel over de broodrondjes en schuif ze ca.
- 15 cm onder de hete grill.
- Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden.
- Garneer met een toefje peterselie.
- Serveer de broodrondjes warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze chorizo broodrondjes zijn heerlijk als tapas bij een glaasje wijn of sherry. Probeer een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja, hun fruitige en kruidige tonen zullen goed samengaan met de pittige smaak van de chorizo.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g