Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
- Pecorino grof raspen.
- Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden.
- Van selderij grove stelen verwijderen.
- Enkele blaadjes bewaren voor garnering.
- Knoflook pellen.
- Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
- Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden.
- Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren.
- In grote koekenpan rest van olie verhitten.
- Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
- Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken.
- Champignons op smaak brengen met zout en peper.
- Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto.
- Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Voedingswaarden
Calories: 395 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 13 g | Vet: 24 g