Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g pecorino
  • 65 g pijnboompitten
  • 25 gr selderij verse
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ciabatta
  • zout
  • peper

Instructies

  • Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Pecorino grof raspen.
  • Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden.
  • Van selderij grove stelen verwijderen.
  • Enkele blaadjes bewaren voor garnering.
  • Knoflook pellen.
  • Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
  • Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden.
  • Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren.
  • In grote koekenpan rest van olie verhitten.
  • Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
  • Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken.
  • Champignons op smaak brengen met zout en peper.
  • Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto.
  • Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.

Voedingswaarden

Calories: 395 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 13 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch