Cialda di salmone affumicata con salata di pomodori et oliva

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Wafelbeslag

  • 250 g bloem
  • 100 g boter
  • 10 g gist
  • 60 g eidooier
  • 90 g eiwit
  • 375 g melk
  • ½ eetl suiker
  • Ansjovis

Tomatentartaar

  • 8 pomodori
  • Olijfolie
  • Sherry azijn
  • Suiker
  • 2 sjalotten

Olijventapenade

  • 200 g olijven
  • 1 dl olijfolie
  • 1 sjalot
  • Zout
  • Peper

Verjuscreme

  • 200 g creme fraiche
  • 200 g room
  • 4 eetl verjus
  • Zout
  • Peper
  • Worchester
  • Garnering
  • Kervel

Instructies

WAFELBESLAG :

  • Los de gist op in lauwe melk.
  • Meng bloem, melk en suiker, voeg de dooiers en de boter toe.
  • Klop de eiwitten stijf en meng deze onder het beslag.
  • Laat een uur rijzen.

TARTAAR VAN TOMAAT:

  • Pliceer de tomaten, snijd in vieren, verwijde zaad en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Kruid dit met olijfolie, sherry azijn, gesnipperde sjalot,zout, peper en beetje suiker.
  • Zet in koeling.

TAPENADE :

  • Maal de olijven samen met de olijfolie in de magimix en breng op smaak met zout, peper en worchester.

VERJUSCREME :

  • Klop de room op en roer de creme fraiche los.
  • Spatel beide door elkaar en roer de verjus er door.
  • Breng op smaak met zout, peper en worchestersaus.

WAFELS :

  • Leg de ansjovis 10 minuten in koud water en droog ze op keukenpapier.
  • Maak het wafelijzer heet en schep hierin een lepel beslag.
  • Leg hierop 2 ansjovisfilets en weer een laagje beslag.
  • Bak de wafels goudbruin.
  • Bestrooi ze met zout en peper.

DRESSEREN :

  • Leg ze op de borden en schep hierop een lepel tomatentartaar en tapenade.
  • Garneer met kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade