Citroen-carpaccio van sint-jakobsschelpen, dun gesneden en gedrapeerd op een kleurrijk Mexicaans bord, besprenkeld met citroendressing, roze peperbolletjes, grof zeezout en verse koriander, in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en terracotta accenten.

Citroen-Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
plus koeltijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g Sint-Jakobsschelpen zonder koraal
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Leg de borden in de vriezer gedurende 5 minuten om ze te koelen.
  • Snijd de Sint-Jakobsschelpen in dunne plakjes en schik ze op de gekoelde borden.
  • Zet de borden met de plakjes schelpen terug in de koelkast tot vlak voor het serveren.
  • Meng het sap van 1 citroen met de fijngehakte dille en olijfolie.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zet op kamertemperatuur weg.
  • Snijd de overgebleven citroen in dunne partjes.
  • Lepel vlak voor het serveren de saus over de Sint-Jakobsschelpen en garneer met de citroenpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfijnde schotel vraagt om een ​​frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. Hun citrusachtige aroma's zullen perfect samengaan met de citroen en de zeevruchten.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij