Citroen-gemarineerde Courgettestaafjes Omwikkeld met Ham
Ingrediënten
- 2 stevige courgettes
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bakje baby leaves gemengde jonge bladsla en kruiden 80 g
- 2 pakjes Galliaham of 16 plakken Kempische of serranoham
Instructies
- Halveer de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
- Zet de courgettehelften rechtop op een snijplank en snijd ze in 4 dikke plakken.
- Snijd elke plak vervolgens in 3 repen, zodat dikke staafjes ontstaan.
- Kook de courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.
- Roer in een schaal het citroensap en -rasp door 4 eetlepels olie om een dressing te maken.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Laat de courgette 15 minuten afkoelen in de citroendressing en schep het tussentijds voorzichtig om.
- Meng de slablaadjes met 1 eetlepel olie, zout en peper.
- Verdeel de sla over vier borden.
- Haal voorzichtig de plakken ham los.
- Wikkel 3 courgettestaafjes in elke plak ham en leg er 4 per bord op de sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte en verfrissende voorgerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de citroen in de dressing aanvullen en de ham zal goed samengaan met de levendige smaak van de wijn.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g