Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 aardappelen in blokjes van 1 cm
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 kleine konijnenbouten
- 2 takjes rozemarijn
- 4 dl droge witte wijn
- 200 g sperziebonen
- 4 schijfjes citroen
- Geraspte schil van 1 citroen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Snijd 4 aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze in 3 eetlepels olijfolie gedurende 15 minuten.
- Schep de blokjes uit de pan en zet apart.
- Bak 4 kleine konijnenbouten met 2 takjes rozemarijn in het achtergebleven vet gedurende 10 minuten rondom bruin.
- Voeg 4 dl droge witte wijn toe en laat het konijn afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.
- Kook 200 g sperziebonen gedurende 10 minuten in een aparte pan.
- Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, 4 schijfjes citroen, geraspte schil van 1 citroen, zout en peper toe aan het konijn en laat het geheel nog 10 minuten meestoven.
- Serveer het gerecht warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met dezelfde droge witte wijn die je voor het koken hebt gebruikt, bijvoorbeeld een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g