Citroen Konijn met Sperziebonen en Aardappelen

Citroen Konijn met Sperziebonen en Aardappelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 aardappelen in blokjes van 1 cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 kleine konijnenbouten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 dl droge witte wijn
  • 200 g sperziebonen
  • 4 schijfjes citroen
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd 4 aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze in 3 eetlepels olijfolie gedurende 15 minuten.
  • Schep de blokjes uit de pan en zet apart.
  • Bak 4 kleine konijnenbouten met 2 takjes rozemarijn in het achtergebleven vet gedurende 10 minuten rondom bruin.
  • Voeg 4 dl droge witte wijn toe en laat het konijn afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.
  • Kook 200 g sperziebonen gedurende 10 minuten in een aparte pan.
  • Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, 4 schijfjes citroen, geraspte schil van 1 citroen, zout en peper toe aan het konijn en laat het geheel nog 10 minuten meestoven.
  • Serveer het gerecht warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met dezelfde droge witte wijn die je voor het koken hebt gebruikt, bijvoorbeeld een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Pasen