Citroen-Kruiden Penne met Parmezaanse Kaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 blaadjes basilicum in reepjes
  • 3 eetlepels peterselie grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 500 g penne
  • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
  • Meng olijfolie, basilicum, peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap in een kom.
  • Kook de penne in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de penne af en doe terug in de warme pan.
  • Voeg de citroen- en kruidenolie toe aan de penne en schep de pasta goed om.
  • Bestrooi met de fijngeraspte Parmezaanse kaas en schep weer goed om.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze citroen-kruiden penne met Parmezaanse kaas is heerlijk als hoofdgerecht en kan worden geserveerd met een frisse salade.

Wijnadvies:

Geniet ervan met een glas Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm