Citroen Ricotta Courgette Roll-ups

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine courgettes
  • 250 gram ricotta
  • Sap van ½ citroen
  • Een scheutje extra vierge olijfolie
  • 1 handvol fijngehakt basilicumblad
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Balsamicoazijn voor het besprenkelen
  • Olijfolie voor het besprenkelen en invetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat lichtjes in met olijfolie.
  • Gebruik een dunschiller of mandoline om de courgettes in lange, dunne reepjes te snijden.
  • Leg ze op de ingevette bakplaat.
  • Bestrijk de courgettereepjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Koel ze gedurende 20 minuten in de koelkast.
  • Meng in een kom de ricotta met het citroensap, een scheutje extra vierge olijfolie, en zout en peper naar smaak.
  • Roer het fijngehakte basilicum en de geroosterde pijnboompitten door het ricottamengsel.
  • Leg een kleine theelepel van het ricottamengsel aan een kant van elke courgettereep en rol ze voorzichtig op.
  • Plaats de courgette roll-ups op een bord en maal er wat zwarte peper over.
  • Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
  • Serveer de roll-ups direct als voorgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de frisse citroensmaak en de romige ricotta van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal