Citroen-Ricotta Sandwiches
Equipment
- Kaasschaaf
- plasticfolie
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 1 zakje verse peterselie 30 g
- 250 g ricotta kaas
- 1 - 2 theelepels olijfolie met citroenaroma fles 250 ml
- 1 bakje surimisticks 150 g
- 18 sneetjes wit-casinobrood
- 1 gerookte kipfilet in plakjes
Instructies
- Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken in de lengte.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Bestrooi de komkommerrepen met een halve theelepel zout en druppel er azijn over.
- Leg de komkommer in een vergiet, dek af met plasticfolie en leg er iets zwaars op.
- Laat de komkommer minstens 30 minuten uitlekken.
- Dep de komkommer droog met keukenpapier voor gebruik.
- Snijd het blad van de peterselie fijn.
- Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de surimi in lange plakken.
- Snijd de korsten van het brood af en besmeer de sneetjes met het ricottamengsel.
- Verdeel de komkommerrepen over 6 sneetjes brood.
- Beleg 3 sneetjes met gerookte kip en de laatste 3 sneetjes met surimi.
- Leg de belegde sneetjes op de komkommerbroodjes.
- Dek af met de overgebleven 6 sneetjes brood.
- Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, tot 4 driehoekjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze citroenachtige en lichte sandwiches.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g