Citroenwraptaart met yoghurt en siroop
Een luchtige Turkse yoghurtcake in wrapstijl met frisse citroensiroop en slagroom. Perfect als zoet nagerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
- 0,6 dl citroensap
- 1,8 dl water
- 2 eieren geklopt
- 2½ dl melk
- 2½ dl yoghurt
- 300 g basterdsuiker voor siroop
- 350 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- ½ tl bakpoeder
- Reepjes citroenschil voor siroop en garnering
- Slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnede in met boter.
- Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in.
- Doe bakmeel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom.
- Meng yoghurt, melk en eieren en roer die door het meel.
- Meng het 2 minuten met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is.
- Zet de mixer op de hoogste stand en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroensiroop in een pan.
- Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost.
- Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is.
- Haal de cake uit de oven en giet er direct de helft van de siroop over.
- Laat de cake 10 minuten staan en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm.
- Serveer met citroenreepjes, extra siroop en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra reepjes citroenschil en een flinke toef slagroom voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Lekker met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een licht sprankelende Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 42 g