Clafoutis van Peren met Kastanjepuree, Crème Fraîche en Madeleines

Een rustieke clafoutis van peren, gebakken in een gouden custard en bestrooid met vanillesuiker, geserveerd in een charmante ovenschaal. Naast het dessert staan kastanjepuree, crème fraîche en madeleines op een apart bordje, in een warme vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Clafoutis van Peren met Kastanjepuree, Crème Fraîche en Madeleines

Een heerlijke Franse clafoutis van peren, gecombineerd met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines voor een verfijnd nagerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschaal, beboterd;
  • handmixer

Ingrediënten

  • 750 g peren geschild en in dunne schijven
  • 75 g boter gesmolten
  • 125 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 ½ dl melk
  • 75 g bloem
  • Zout naar smaak
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

  • 1 blik kastanjepuree
  • Crème fraîche
  • Madeleines naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik de perenschijfjes gelijkmatig in een beboterd ovenschaaltje.
  • Klop de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
  • Schenk het mengsel over de peren in de ovenschaal.
  • Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin is.
  • Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
  • Serveer lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer bij dit gerecht een frisse Sauternes of een lichte Chardonnay, die de zoetheid van het dessert mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 150 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Frankrijk