Clafoutis van Peren met Kastanjepuree, Crème Fraîche en Madeleines
Een heerlijke Franse clafoutis van peren, gecombineerd met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines voor een verfijnd nagerecht.
Equipment
- ovenschaal, beboterd;
- handmixer
Ingrediënten
- 750 g peren geschild en in dunne schijven
- 75 g boter gesmolten
- 125 g basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 ½ dl melk
- 75 g bloem
- Zout naar smaak
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
- 1 blik kastanjepuree
- Crème fraîche
- Madeleines naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schik de perenschijfjes gelijkmatig in een beboterd ovenschaaltje.
- Klop de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
- Schenk het mengsel over de peren in de ovenschaal.
- Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin is.
- Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
- Serveer lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij dit gerecht een frisse Sauternes of een lichte Chardonnay, die de zoetheid van het dessert mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 150 g | Sugar: 20 g