Clementine Tiramisu
Equipment
- hoge, wijde glazen
Ingrediënten
- 6 mandarijnen clementines
- 2 eetlepels mandarijnenlikeur of sinaasappellikeur
- 175 g cantuccini Italiaanse amandelkoekjes
- 500 g vanillekwark
- 1 eetlepel cacaopoeder
Instructies
- Pel 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes.
- Pers de andere 2 mandarijnen uit.
- Roer de likeur door het sap.
- Doop de amandelkoekjes een voor een in het mandarijnensap.
- Leg de helft van de koekjes op de bodem van vier hoge, wijde glazen.
- Besprenkel de koekjes met de rest van het sap.
- Leg de helft van de mandarijnenpartjes op de koekjes en verdeel de helft van de kwark erover.
- Leg hierop weer een laag koekjes en een laag partjes.
- Dek af met de rest van de kwark.
- Laat de tiramisu minstens 1 uur in de koelkast op smaak komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Neem de glazen kort voor het serveren uit de koelkast en bestuif ze (met behulp van een zeefje) met cacaopoeder.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g