Clementine Tiramisu

Clementine Tiramisu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • hoge, wijde glazen

Ingrediënten

  • 6 mandarijnen clementines
  • 2 eetlepels mandarijnenlikeur of sinaasappellikeur
  • 175 g cantuccini Italiaanse amandelkoekjes
  • 500 g vanillekwark
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  • Pel 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes.
  • Pers de andere 2 mandarijnen uit.
  • Roer de likeur door het sap.
  • Doop de amandelkoekjes een voor een in het mandarijnensap.
  • Leg de helft van de koekjes op de bodem van vier hoge, wijde glazen.
  • Besprenkel de koekjes met de rest van het sap.
  • Leg de helft van de mandarijnenpartjes op de koekjes en verdeel de helft van de kwark erover.
  • Leg hierop weer een laag koekjes en een laag partjes.
  • Dek af met de rest van de kwark.
  • Laat de tiramisu minstens 1 uur in de koelkast op smaak komen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Neem de glazen kort voor het serveren uit de koelkast en bestuif ze (met behulp van een zeefje) met cacaopoeder.

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch