Clementinemarmelade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg clementines
  • 1 citroen
  • 1 kg geleisuiker
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Was de clementines en de citroen grondig.
  • Gebruik een dunschiller om brede repen van de schil af te schaven.
  • Snijd de schilrepen in dunne reepjes en kook ze in 100 ml water gedurende 5 minuten in een
  • steelpan.
  • Voeg indien nodig extra water toe.
  • Pel de clementines, snijd ze horizontaal doormidden en haal de partjes eruit.
  • Verwijder de witte velletjes.
  • In een grote, zware pan meng je de clementinepartjes met de geleisuiker.
  • Voeg het merg van het vanillestokje en de schilreepjes toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het precies 4 minuten borrelend doorkoken zodra
  • het weer begint te koken.
  • Roer af en toe.
  • Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
  • Schenk de marmelade tot aan de bovenrand in schone potten en sluit ze direct af.
  • Laat de potten met de marmelade ondersteboven afkoelen.
  • Als de marmelade koud is, veeg je de potten aan de buitenkant schoon om eventuele gemorstheid te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodbeleg