Cocktail van eekhoorntjesbrood

Cocktail van eekhoorntjesbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 14 g gelatine
  • 500 g eekhoorntjesbrood
  • 3 dl koksroom
  • 3 dl room

DUXELLES

  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 1 eetl olie

GELEI

  • Afsnijdsels eekhoorntjesbrood
  • 1 ltr gevogeltebouillon
  • 8 g iota

SCHUIM

  • 1 ltr melk
  • 4 takjes salie
  • 1 eetl sucro
  • 1 eetl lecitine
  • MOUSSE

Instructies

MOUSSE :

  • Borstel de paddestoelen schoon.
  • Voeg ze toe aan de koksroom, breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
  • Pureer in magimix en wrijf door zeef.
  • Week de gelatine in ruim koud water en los in de massa op.
  • Laat op ijswater hangend worden.
  • Klop de room op en spatel door de mousse.
  • Spuit deze met een spuitzak in de flutes en laat in koeling opstijven.

DUXELLES :

  • Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze bij ( afsnijdsels bewaren ).
  • Snijd hierna in een fijne brunoise.
  • Zweet deze aan in lepel olie tot het vocht is verdampt.
  • Laat afkoelen en verdeel over de mousse.

GELEI :

  • Voeg de afsnijdsels toe aan de gevogeltebouillon.
  • Breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
  • Passeer door een zeef en bind met de iota.
  • Laat iets afkoelen en verdeel over de duxelles.
  • Zet de glazen in de koeling.

SCHUIM :

  • Breng de melk aan de kook, voeg de salie toe en laat een nacht in koeling trekken.
  • Passeer de melk, voeg de sucro en lecitine toe.
  • Monteer zeer luchtig met de staafmixer.
  • Schep vlak voor doorgeven het schuim op de cocktail en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Voorgerechten