Cocktail van Gerookte Paling en Appel

Cocktail van Gerookte Paling en Appel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gerooktepalingfilet
  • 1 kleine stevige zureappel
  • 10 sprietjes bieslook
  • ½ sinaasappel
  • 1-2 eetlepels medium dry sherry of witte wijn
  • 1 bekertje zureroom
  • 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla
  • Zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de gerookte palingfilet in dunne reepjes.
  • Schil de appel en snijd de ze in kleine stukjes.
  • Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 1theelepel oranje schilaf.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • In een kom, roer de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • In een andere kom,meng de paling, appel,1eetlepel bieslooken 1eetlepe; van de saus.
  • Verdeel het paling-appelmengsel over vier coupes of schaaltjes en schep de overgebleven zure room saus eroverheen.
  • Bestrooi met de overgebleven bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Voorgerechten