Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 60 gr boter
- 150 gr bleekselderij fijngesneden
- 150 gr winterwortel fijngesneden
- 1 ui gesnipperd
- 5 eetlepels cognac
- 1 ½ dl kalfsfond pot, 400 ml
- Suiker
- ½ theelepel scherp paprikapoeder
- 1 dl Room Culinair
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Roerbak de bleekselderij, wortel en ui gedurende 10 minuten.
- Schenk de cognac in een soeplepel en steek deze aan (let op: afzuigkap uit).
- Giet de aangestoken cognac over de groenten.
- Voeg de kalfsfond toe en breng al roerend aan de kook.
- Roer een mespunt suiker en het paprikapoeder door de saus en laat 2 minuten doorkoken.
- Zeef de saus om groenteresten te verwijderen.
- Voeg de Room Culinair toe en verwarm de saus goed door
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de cognacsaus bij gebraden konijn of kalkoen.
Geniet van je maaltijd met deze heerlijke cognacsaus!
Geniet van je maaltijd met deze heerlijke cognacsaus!