Consommé double van Voer voor gastronomen
dubbele bouillon
Ingrediënten
voor het klaren:
- 1 prei het groen er van
- peterselie
- dragon
- 200 g tartaar
- 2 eiwitten
- kervel
Instructies
- Snij de schoongemaakte groenten, behalve de ui, in stukken.
- Prik de kruidnagel in de ui.
- Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de kleingesneden knoflook toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
- Breng het water aan de kook en voeg toe.
- Laat alles minstens 5 uur trekken.
- Ontvet de bouillon.
- Zeef het door een neteldoekselap en laat afkoelen.
- Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuige massa voor het klaren.
- Roer door de koude bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
- Laat nog een uur trekken en zeef weer door de doek.