Coq au Vin (Kip in Rode Wijn)
Een klassieke Franse stoofschotel met kip, spek, champignons en rode wijn. Perfect voor een gezellige winteravond.
Equipment
- Stoofpan
Ingrediënten
- 1 hele kip in stukken
- 50 gram ontbijtspek blokjes
- 2-3 worteltjes
- 12 sjalotjes
- 25 gram boter
- Enkele takjes peterselie
- 1 laurierblaadje
- 2 teentjes knoflook
- 1 mespuntje tijm
- Zout
- Peper
- 3 ½ dl rode wijn Bourgogne of andere stevige rode wijn
- 1 bak champignons
- 1 dl koffieroom
- 1 eetlepel bloem
Instructies
- Bak het spek langzaam uit in een koekenpan.
- Voeg de wortel en sjalotjes toe en bak kort mee.
- Voeg boter toe en bak de kip rondom bruin.
- Voeg wortel, spek, sjalot, peterselie, laurier, knoflook, tijm, zout en peper toe.
- Schenk de rode wijn erbij.
- Leg het deksel op de pan en laat de kip 20 minuten sudderen.
- Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Bind het stoofvocht met bloem en koffieroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met aardappelpuree, rijst of brood.
- Garneer eventueel met extra peterselie.
- Dezelfde rode wijn die je gebruikt hebt in het gerecht (Bourgogne of andere stevige rode wijn).
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g