Coquilles St. Jacques met Gandaham

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de garnituur:

  • 32 plakjes Gandaham
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g doperwten
  • 1 sjalotje
  • Zout
  • Peper
  • 4 bladerdeegplakjes

Voor de erwtensoep:

  • 500 g doperwten
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dl gevogeltefond
  • 2 dl room
  • Zout
  • Peper

Voor de hazelnoot emulsie:

  • 50 g hazelnoten
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • Boter
  • Hazelnootolie
  • Zout
  • Peper
  • 32 coquilles

Instructies

Erwtensoep:

  • Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  • Fruit beide in boter.
  • Voeg de gevogeltefond en de room toe.
  • Breng aan de kook en voeg de erwten toe.
  • Laat het geheel 5 minuten koken.
  • Pureer de massa, druk het door een zeef en breng op smaak.
  • Laat afkoelen.

Hazelnoot emulsie:

  • Bak de hazelnoten lichtbruin in wat boter.
  • Voeg room en melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer en zeef de massa en breng op smaak.
  • Monteer de saus met boter en voeg enkele druppels hazelnootolie toe.

Bladerdeegkussentjes:

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat ze 20 minuten rusten.
  • Bak ze af in een oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
  • Laat ze afkoelen.

Garnituur:

  • Snipper de sjalot en fruit deze in boter.
  • Voeg de doperwten toe en gaar ze op laag vuur.

Coquilles:

  • Kruid de coquilles met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Bak ze in boter aan elke zijde gedurende 1 minuut.

Dresseren:

  • Leg in een diep bord een coquille, daarop een plakje Gandaham, weer een coquille en nog een plakje ham.
  • Voeg een paar doperwten toe en een takje basilicum.
  • Schep de erwtensoep rondom.
  • Schuim de hazelnootemulsie op met een staafmixer en schep het langs de randen van het bord.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht / Varkensvlees / Zeevruchten