Cotelette de marcassin en tarte tatin de pommes et fiques

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 wildzwijn koteletten

TARTE TATIN

  • 16 plakjes bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 5 sterappels
  • 5 vijgen

SAUS

  • 300 g bosbessen
  • ½ ltr wildfond
  • ½ dl cassis
  • 1 dl room
  • Zout
  • Peper

Instructies

ZWIJNRACKS

  • Deze in hete boter rondom bruin bakken en laten afkoelen.

TARTELETTE

  • De suiker licht karameliseren en afblussen met water en tot een stroopje laten reduceren.
  • De vormen invetten en hierin de stroop gieten.
  • De appels wassen en in 30 plakken snijden.
  • De vijgen ook in 30 plakken snijden.
  • Op de afgekoelde stroop een plakje vijg leggen met daarop een plak appel.
  • De nladerdeegplakken rond uitsteken en deze over de appel leggen.
  • Deeg met vork inprikken en de tartes afbakken op 180 graden in 15 minuten.
  • Laten afkoelen en lossen.

SAUS

  • De wildfond samen met de helft van de bosbessen aan de kook brengen en tot 5 dl.
  • Laten reduceren.
  • Geheel door een zeef wrijven en de room toevoegen en nog 5 minuten laten koken.
  • Op smaak brengen met de cassis, zout en peper.
  • De zwijnracks in oven van 160 graden verwarmen gedurende 10 minuten.
  • De tartelettes in dezelfde oven mee verwarmen.
  • Saus warm maken.
  • Racks in coteletten snijden en warm houden.

DRESSEREN

  • Midden op de borden een tartelette zetten.
  • Hierop een cotelet leggen.
  • De saus er omheen scheppen.
  • Garneren met de bosbessen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild