Courgettes Gevuld met Zomerse Stamppot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • Lente-uischotel met ham hoeveelheid naar smaak
  • 2 sneetjes oud brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een lepel.
  • Verdeel de lente-uischotel met ham over de vier halve courgettes.
  • Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 3 eetlepels olijfolie en de gepelde knoflookteentjes.
  • Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  • Vet de ovenschaal in met de resterende olijfolie en leg de gevulde courgettes erin.
  • Plaats de courgettes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken