Courgettesoep van Allerhande

Courgettesoep van Allerhande

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel(s) olijfolie,
  • 25 g snelkookrijst,
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • ½ citroen
  • ½ zakje verse peterselie 30 g,
  • 1 zakje verse kervel á 15 g,
  • zout
  • versgemalen peper,

Instructies

Voorbereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en courgette in ca. 3 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Rijst, 1/2 liter water en bouillontabletten toevoegen.
  • Al roerend aan de kook brengen.
  • Ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Citroen schoonboenen onder koud stromend water en 1/2 theelepel gele schil dun eraf 'raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • Peterselie en kervel (in keukenmachine) fijnhakken.
  • Met staafmixer of in keukenmachine courgettemengsel pureren tot dikke, gladde soep.
  • Geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, 3/4 deel van peterselie en kervel en 250 ml water door soep roeren.
  • Soep nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.

Bereiden:

  • Op zacht vuur soep al roerend in ca. 5 minuten opnieuw verwarmen.
  • Rest van peterselie en kervel erdoor roeren.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in soepterrine en op rechaud op buffet zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch