Courgettesoep van Allerhande
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 courgette
- 1 eetlepel(s) olijfolie,
- 25 g snelkookrijst,
- 2 kruidenbouillontabletten
- ½ citroen
- ½ zakje verse peterselie 30 g,
- 1 zakje verse kervel á 15 g,
- zout
- versgemalen peper,
Instructies
Voorbereiden:
- Ui pellen en snipperen.
- Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
- In pan olie verhitten.
- Ui en courgette in ca. 3 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Rijst, 1/2 liter water en bouillontabletten toevoegen.
- Al roerend aan de kook brengen.
- Ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
- Citroen schoonboenen onder koud stromend water en 1/2 theelepel gele schil dun eraf 'raspen.
- Citroen uitpersen.
- Peterselie en kervel (in keukenmachine) fijnhakken.
- Met staafmixer of in keukenmachine courgettemengsel pureren tot dikke, gladde soep.
- Geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, 3/4 deel van peterselie en kervel en 250 ml water door soep roeren.
- Soep nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
Bereiden:
- Op zacht vuur soep al roerend in ca. 5 minuten opnieuw verwarmen.
- Rest van peterselie en kervel erdoor roeren.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Soep overdoen in soepterrine en op rechaud op buffet zetten.