Courgettesoep van kippenbouillon

Courgettesoep van kippenbouillon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 courgettes gewassen/geschild en in stukjes
  • 1 ui gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon- of kruidenbouillon
  • 1 Scheutje droge witte wijn
  • 1 bakje Boursin Cuisine
  • Zout
  • Peper
  • Bieslook
  • Croutons

Instructies

  • Bak de ui en de uitgeperste knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  • Voeg de volledige inhoud van het bakje Boursin Cuisine toe en verwarm de soep weer.
  • Blijf roeren en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in borden en garneer met fijngeknipte bieslook en croutons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep