Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen
Deze Marokkaanse couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen combineert hartige en zoete smaken voor een authentieke en smaakvolle maaltijd.
		
		
		
	Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees in stukken
 - 1 kg couscous
 - 300 g gedroogde pruimen ontpit
 - 150 g boter of margarine
 - 100 g blanke amandelen ontvliesd
 - 2 uien fijngesneden
 - 8 draadjes saffraan
 - ½ tl koenjit
 - ½ tl Ras el Hanout
 - 1 kaneelstokje
 - 2 el rozijnen
 - 1 el honing
 - Zout en peper naar smaak
 
Instructies
- Giet ruim warm water over de pruimen en laat ze 3 uur weken.
 - Laat uitlekken.
 - Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook en smelt hierin 40 g boter.
 - Voeg het lamsvlees, 1 fijngesneden ui, amandelen, saffraan, koenjit, zout, peper en Ras el Hanout toe.
 - Laat het mengsel onafgedekt ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het vocht grotendeels is verdampt.
 - Verwarm in een andere pan 35 g boter en bak hierin de tweede ui 5-10 minuten zachtjes.
 - Voeg de geweekte pruimen en rozijnen toe en verwarm 3 minuten mee.
 - Roer de honing en kaneel erdoor en verwarm nog 2 minuten.
 - Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een snufje zout en kaneel.
 - Meng voor het serveren de couscous met de resterende 75 g boter.
 - Schep de couscous op een schaal en verdeel het vlees- en pruimenmengsel erover.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade en een munt-infusie voor een authentieke Marokkaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Syrah of een Marokkaanse rosé past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 785 kcal | koolhydraten: 98 g | Protein: 42 g | Vet: 27 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 22 g
					