Couscous met Pittige Kip, Perzik en Snijbonen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Pan voor het koken van snijbonen
  • Pan voor het wellen van de couscous

Ingrediënten

  • 1 blik perziken op lichte siroop 410 g
  • 300 g snijbonen
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons fijn schoongeveegd en gehalveerd
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 300 g couscous
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de snijbonen in ruitjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor.
  • Voeg het perziksap en 100 ml water toe, dek af en laat de kip op laag vuur 15 minuten stoven.
  • Kook intussen de snijbonen in 5-7 minuten beetgaar.
  • Laat de couscous 5 minuten wellen in kokend water met wat zout.
  • Meng de perzikstukjes door de kip en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de couscous over vier borden.
  • Schep het kipmengsel en de snijbonen over de couscous.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met verse kruiden zoals koriander of peterselie voor extra smaak.
Serveer met een partje citroen voor een frisse touch.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Marokko
Extra aanwijzing Snel te maken