Couscous met Pittige Kip, Perzik en Snijbonen
Equipment
- Pan voor het koken van snijbonen
- Pan voor het wellen van de couscous
Ingrediënten
- 1 blik perziken op lichte siroop 410 g
- 300 g snijbonen
- 2 eetlepels olie
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 250 g champignons fijn schoongeveegd en gehalveerd
- 70 g tomatenpuree
- 1 theelepel chilipoeder
- 300 g couscous
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes.
- Snijd de snijbonen in ruitjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes goudbruin.
- Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
- Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor.
- Voeg het perziksap en 100 ml water toe, dek af en laat de kip op laag vuur 15 minuten stoven.
- Kook intussen de snijbonen in 5-7 minuten beetgaar.
- Laat de couscous 5 minuten wellen in kokend water met wat zout.
- Meng de perzikstukjes door de kip en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de couscous over vier borden.
- Schep het kipmengsel en de snijbonen over de couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met verse kruiden zoals koriander of peterselie voor extra smaak.
Serveer met een partje citroen voor een frisse touch.
Serveer met een partje citroen voor een frisse touch.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Sugar: 12 g