Couscous Sebha Godaar
Couscous met 7 Groenten
Ingrediënten
- 100 g gedroogde kikkererwten
- 1 kg lamsvlees met been of 1 kg kippenpootjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 2 uien
- 1 tomaat
- 1 envelopje saffraan
- Verse koriander naar smaak
- 1 snufje gemberpoeder
- 1 snufje pimentpoeder
- 1 snufje paprikapoeder
- 1 snufje koriander ketoembar
- Zout
- Zwarte peper
- 300 g couscous
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 dl water
- 4 kleine winterwortels
- 1 kleine pastinaak
- 1 raapje
- 1 kleine courgette
- 100 g tuinbonen diepvries
- 100 g doperwten diepvries
Instructies
- Spoel de kikkererwten af en laat ze 12 uur weken in ruim water.
- Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees of de kip rondom bruin.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Snijd de ui in halve maantjes en voeg ze toe, kruid met peper en zout.
- Ontvel de tomaat, snijd deze in reepjes en voeg toe.
- Voeg de kruiden, kikkererwten, saffraan en koriander toe aan de bouillon.
- Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
- Voeg dan het vlees toe en laat het nog eens 30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
- Meng de couscous met extra vierge olijfolie en 3 dl water en laat 30 minuten in een kom wellen.
- Maak intussen alle groenten schoon, snijd ze in niet te kleine stukken en voeg ze toe aan de bouillon in volgorde van gaartijd.
- Stoom de couscous boven de vlees- en groentenbereiding.
- Parfumeer de couscous met een klontje boter en schep het op in een grote schaal.
- Leg het vlees in het midden en schik wat van de groenten eromheen.
- Lepel wat saus over het geheel en serveer de rest van de groenten in saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer te variëren met andere groenten, zoals 200 g pompoen of een kwart bloemkool, afhankelijk van je voorkeur en het seizoen.Vermijd paprika om de authenticiteit van dit gerecht te behouden.
Gebruik een stoompan voor het beste resultaat.