Couscous Sebha Godaar

Couscous met 7 Groenten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde kikkererwten
  • 1 kg lamsvlees met been of 1 kg kippenpootjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 1 envelopje saffraan
  • Verse koriander naar smaak
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 1 snufje pimentpoeder
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje koriander ketoembar
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 300 g couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 dl water
  • 4 kleine winterwortels
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 raapje
  • 1 kleine courgette
  • 100 g tuinbonen diepvries
  • 100 g doperwten diepvries

Instructies

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze 12 uur weken in ruim water.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees of de kip rondom bruin.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snijd de ui in halve maantjes en voeg ze toe, kruid met peper en zout.
  • Ontvel de tomaat, snijd deze in reepjes en voeg toe.
  • Voeg de kruiden, kikkererwten, saffraan en koriander toe aan de bouillon.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  • Voeg dan het vlees toe en laat het nog eens 30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
  • Meng de couscous met extra vierge olijfolie en 3 dl water en laat 30 minuten in een kom wellen.
  • Maak intussen alle groenten schoon, snijd ze in niet te kleine stukken en voeg ze toe aan de bouillon in volgorde van gaartijd.
  • Stoom de couscous boven de vlees- en groentenbereiding.
  • Parfumeer de couscous met een klontje boter en schep het op in een grote schaal.
  • Leg het vlees in het midden en schik wat van de groenten eromheen.
  • Lepel wat saus over het geheel en serveer de rest van de groenten in saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Probeer te variëren met andere groenten, zoals 200 g pompoen of een kwart bloemkool, afhankelijk van je voorkeur en het seizoen.
Vermijd paprika om de authenticiteit van dit gerecht te behouden.
Gebruik een stoompan voor het beste resultaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Pasta
Land van herkomst Marokko