Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
Hak de peterselie fijn.
Pers het sap uit de citroen.
Snijd de paprika's in kleine blokjes.
Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.