Couscoussalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 5 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • 2 theelepels munt
  • 1 citroen Sap er van
  • 8 eetlepels olijfolie
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pers het sap uit de citroen.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
  • Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
  • Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch