Crêpes á la Limbourgeoise

Flensjes op zijn Limburgs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hartige flensjes
  • dl bier
  • dl melk
  • 6 plakken gekookte ham
  • 12 asperges
  • 2 eidooiers
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter
  • 1 eetlepel room
  • paneermeel
  • 80 gr geraspte kaas
  • zout
  • cayennepeper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
  • Maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk en breng deze op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
  • Vermeng de room en de eidooiers en voeg dit mengsel bij de saus.
  • Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
  • Snijd 2 plakken ham in julienne van 4 cm lengte en voeg deze bij het ene deel van de saus.
  • Kook de asperges in 10 minuten halfgaar.
  • Neem een flensje, leg er 1 plak ham en 3 asperges in en giet er een beetje saus zonder
  • ham over.
  • Doe hetzelfde met de rest van de flensjes.
  • Rol de flensjes op en leg ze in een beboterde braadslee.
  • Schenk er de andere saus over en bestrooi met de kaas en paneermeel.
  • Leg er hier en daar een klontje boter op en laat in een op 200°C voorverwarmde oven 15-20 minuten gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Voorgerechten
Land van herkomst België