Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 hartige flensjes
- 1½ dl bier
- 1½ dl melk
- 6 plakken gekookte ham
- 12 asperges
- 2 eidooiers
- 20 gr bloem
- 20 gr boter
- 1 eetlepel room
- paneermeel
- 80 gr geraspte kaas
- zout
- cayennepeper
- nootmuskaat
Instructies
- Maak hartige flensjes en gebruik als vocht een mengsel van melk en bier.
- Maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk en breng deze op smaak met zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
- Vermeng de room en de eidooiers en voeg dit mengsel bij de saus.
- Verdeel de saus over 2 schaaltjes.
- Snijd 2 plakken ham in julienne van 4 cm lengte en voeg deze bij het ene deel van de saus.
- Kook de asperges in 10 minuten halfgaar.
- Neem een flensje, leg er 1 plak ham en 3 asperges in en giet er een beetje saus zonder
- ham over.
- Doe hetzelfde met de rest van de flensjes.
- Rol de flensjes op en leg ze in een beboterde braadslee.
- Schenk er de andere saus over en bestrooi met de kaas en paneermeel.
- Leg er hier en daar een klontje boter op en laat in een op 200°C voorverwarmde oven 15-20 minuten gratineren.