Crostini met gerookte zalm, paddenstoelenhachis en bieslookcrème
Ingrediënten
Crostini's:
- 48 stukken witbrood
- Olijfolie
- Gemalen peper
Paddenstoelenhachis:
Gefrituurde uien:
- 2 rode uien
- Tempurabeslag
- Overig:
- 48 stukjes gerookte zalm van 30 gram
- Olijfolie
- Ficoide optioneel, als garnituur
Instructies
Crostini's:
- Snijd het witbrood in 48 stukken ter grootte van de zalmstukjes.
- Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met gemalen peper.
- Leg ze op een bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
- Laat de crostini's afkoelen.
Paddenstoelenhachis:
- Snipper de sjalotten en de knoflook en fruit deze aan in wat boter.
- Snijd de champignons in vieren en voeg deze toe aan de sjalotten.
- Laat het geheel rustig 5 minuten zachtjes bakken en laat daarna afkoelen.
- Hak nu het geheel fijn en maak het aan met wat olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn.
Bieslookcrème:
- Klop de crème fraiche luchtig.
- Snijd de bieslook fijn en spatel deze door de crème.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de crème koud.
Gefrituurde uien:
- Snijd de rode uien in dunne ringen.
- Roer het tempurabeslag.
- Haal de uienringen door het tempurabeslag en frituur ze.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Crostini's met gerookte zalm, paddenstoelenhachis en bieslookcrème:
- Leg de stukjes zalm op de crostini's.
- Dresseer hierop een quenelle (ovale vorm) bieslookcrème.
- Schep er een lepel paddenstoelenhachis bovenop.
- Plaats gefrituurde uienringen op de crostini's.
- Garneer met een plukje ficoide als gewenst.
- Geniet van deze smaakvolle voorgerechtcombinatie van crostini, gerookte zalm, paddenstoelen en bieslookcrème!