Crostini met paprika en magor
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 50 g Magor
- 1 voorgebakken ciabatta AH,
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 takjes basilicum
- zout
- versgemalen peper,
- ½ theelepel suiker
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Paprika's schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
- Paprika's in flinterdunne reepjes snijden.
- Reepjes halveren.
- Magor in 12 kleine stukjes snijden.
- Ciabatta in 12 plakjes snijden.
- Naast elkaar op grillplaat leggen en onder grill in ca. 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
- 1 Takje basilicum toevoegen en ca. 1/2 minuut bakken.
- Basilicum uit pan nemen (wordt niet meer gebruikt).
- Paprikareepjes aan olie toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
- Ciabattaplakjes op schaal leggen en besprenkelen met rest van olie.
- Paprikamengsel in midden van plakjes ciabatta leggen.
- Iets laten afkoelen.
- Van andere takje basilicum 12 kleine blaadjes plukken.
- Stukjes Magor op paprika leggen en garneren met blaadje basilicum.
- Direct serveren.