Curry kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 200 g gehakt
  • 1 zakje 80 ml Conimex Woksaus Curry Kokos
  • Conimex Wok Olie
  • 300 g gesneden snijboontjes
  • 4 eetlepels Conimex Atjar Taugé
  • 1 zakje Conimex White Long Grain Wok Rijst

Instructies

  • Pel en snijd de ui heel fijn.
  • Meng het gehakt met de ui en 1 eetlepel woksaus.
  • Draai er met natte handen kleine balletjes van.
  • Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes 3 minuten.
  • Voeg de rest van de woksaus en de atjar toe en roerbak 2 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de atjarrijst en de balletjes over de kommen of borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.
Variatietip:
Vervang de witte Wok Rijst door gele Wok Rijst en voeg 2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken