Curry met Zoete Aardappel en Kipdijfilet

Een rijke en smaakvolle curry met zoete aardappel, kipdijfilet en kokosmelk, perfect voor een hartige maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine stronk broccoli in kleine roosjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 zoete aardappelen in blokjes
  • 3 el curry madras
  • 1 winterpeen klein gesneden
  • 4 kipdijfilets in stukjes gesneden
  • 200 gram basmati rijst gekookt
  • 250 gram champignons gesneden
  • 400 gram kokosmelk
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak de stukjes kipdijfilet goudbruin.
  • Voeg de fijn gesneden uien toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de gesneden broccoli, champignons, winterpeen en zoete aardappel toe aan de pan.
  • Laat het geheel 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  • Roer de geperste knoflook en de curry madras erdoor en bak nog een paar minuten tot de geuren vrijkomen.
  • Schenk de kokosmelk in de pan, roer goed door en laat de curry nog 15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn en de smaken goed vermengd zijn.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout naar wens.
  • Serveer de curry met gekookte basmati rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Grenache past goed bij deze curry.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.4 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst India