Curry van lamsvlees:

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g lamsbout in stukjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl Turkse of Griekse yoghurt
  • 150 g kikkererwten uit blik
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Verse koriander

Instructies

  • Maak een mengsel van paprikapoeder, komijn, koriander, kardemom en zout.
  • Wentel het lamsboutje door dit mengsel en druk het goed aan.
  • Laat het even intrekken.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin het vlees bruin.
  • Voeg vervolgens de gesnipperde knoflook en de tomatenpuree toe.
  • Voeg een glas water (of bouillon) toe aan het vlees, samen met de yoghurt en de uitgelekte
  • kikkererwten.
  • Laat alles ongeveer 30 minuten stoven op een vlamverdeler.
  • Serveer het gerecht met verse koriander en witte rijst (gekruid op Indiase wijze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Curry's / Lamsvlees
Land van herkomst India