Dacquoise Koek met Abrikozen Bavarois en Chocolade Ganache
Deze verfijnde dacquoise koek met een zachte abrikozen bavarois en rijke chocolade ganache is het perfecte dessert voor een luxe diner. Afgemaakt met knapperige amandelkoekjes.
Equipment
- vormpjes
Ingrediënten
- Biscuit:
- 150 g eiwit
- 50 g suiker
- 125 g amandelpoeder
- 125 g poedersuiker
- Ganache:
- 150 g room
- 50 g suiker
- 50 g glucose
- 50 g boter
- 125 g pure chocolade
- Bavarois:
- 3 dl abrikozenpuree
- 1 vanillestokje
- 100 g suiker
- 8 g gelatine
- 2 dl room
- Amandelkoekje:
- 200 g desiccated kokos
- 50 g amandelen
Instructies
- Biscuit: Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe.
- Spatel vervolgens het amandelpoeder en de poedersuiker erdoor.
- Bak dit uit tot een plaat en snijd er 15 ovale plakken van.
- Ganache: Breng de room, glucose en suiker aan de kook.
- Voeg de pure chocolade toe en roer tot het smelt.
- Voeg de boter toe en laat afkoelen.
- Bavarois: Kook de abrikozenpuree met het vanillestokje en de suiker, laat het mengsel trekken.
- Voeg de gelatine toe en laat afkoelen totdat het begint te stollen.
- Meng met opgeklopte room en giet het in vormpjes.
- Laat het opstijven in de koeling.
- Amandelkoekjes: Meng de amandelen met kokos en bak deze goudbruin.
- Laat afkoelen.
- Dresseren: Spuit de ganache op de dacquoise plakken en stapel ze.
- Plaats de bavarois op de ganache.
- Garneer het geheel met een amandelkoekje, munt en bestuif met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes. De zoete tonen van de wijn passen perfect bij de abrikozen en chocolade
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 35 g