Dadel-Appelbollen met Marsepeinvulling

Dadel-Appelbollen met Marsepeinvulling

Dadel-Appelbollen met Marsepeinvulling

Deze heerlijke dadel-appelbollen met een romige marsepeinvulling zijn een perfect feestelijk dessert om van te genieten tijdens de feestdagen!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 4 handappels
  • 8 dadels ontpit en fijngesneden
  • 50 g marsepein
  • 1 eetlepel slagroom
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

Voorverwarmen:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.

Deeg uitrollen:

  • Leg de plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
  • Snijd uit het deeg 4 vierkanten van 15 x 15 cm.

Besmeren met marmelade:

  • Bestrijk de deeglapjes dun met sinaasappelmarmelade.

Voorbereiden appels:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis, en zet de appels op de deeglapjes.

Vulling maken:

  • Meng de fijngesneden dadels met de marsepein en slagroom.
  • Vul de holtes van de appels met dit mengsel.

Inpakken:

  • Vouw het deeg om de appels en plak de naden vast met water.
  • Zorg ervoor dat de naad aan de onderkant zit.

Decoratie toevoegen:

  • Snijd van de deegresten per bol 4 passende reepjes en 2 blaadjes.
  • Plak deze met water op de bol vast.

Koelen:

  • Zet de deeg-appels 10 minuten in de koelkast.

Bestrijken met ei:

  • Bestrijk de appels met het losgeklopte ei.

Bakken:

  • Bak de appels in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveren:

  • Serveer de dadel-appelbollen warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een dessertwijn zoals Muscat past perfect bij deze dadel-appelbollen.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst