Dadel Beignets

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 verse dadels
  • 12 amandelen
  • 100 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • Geraspte sinaasappelschil
  • ½ liter bier
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels suiker gemengd met kaneel

Instructies

  • Ontvel de dadels en snijd ze in de lengte door.
  • Vervang de pit door een amandel.
  • Meng bloem, zout, suiker, sinaasappelschil en eierdooiers.
  • Roer bier en boter erdoor.
  • Laat het beslag 20 minuten rusten.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
  • Druk de dadels goed dicht en doop ze in het beslag.
  • Bak ze in de frituur tot ze bruin zijn en wentel ze daarna door het mengsel van suiker en kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch