Dak Kalguksu
kippensoep met noedels
Ingrediënten
- 500 g kippenpootjes
- 1 liter water
- 2 fijngesneden sjalotjes of Chinese bieslook
- 3 teentjes knoflook in een vijzel fijngestampte middelgrote
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Koreaanse chilipasta Gochujang
- 250 g fettuccine zelfgemaakte of Koreaanse kalguksu-noedels
Instructies
- Maak de kippenpootjes schoon: verwijder vet en zenen.
- Doe het water in een soeppan en leg de kippenpootjes erin.
- Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af, en laat het geheel ongeveer 45 minuten trekken.
- Neem de kippenpootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein,
- vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta, en verdeel dit over 4 soepkommen.
- Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, knoflook en de fettuccine toe, en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.
- Schep de soep in de kommen over het kippenvlees.