Dak Kalguksu

kippensoep met noedels
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kippenpootjes
  • 1 liter water
  • 2 fijngesneden sjalotjes of Chinese bieslook
  • 3 teentjes knoflook in een vijzel fijngestampte middelgrote
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Koreaanse chilipasta Gochujang
  • 250 g fettuccine zelfgemaakte of Koreaanse kalguksu-noedels

Instructies

  • Maak de kippenpootjes schoon: verwijder vet en zenen.
  • Doe het water in een soeppan en leg de kippenpootjes erin.
  • Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af, en laat het geheel ongeveer 45 minuten trekken.
  • Neem de kippenpootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein,
  • vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta, en verdeel dit over 4 soepkommen.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, knoflook en de fettuccine toe, en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.
  • Schep de soep in de kommen over het kippenvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Korea