Dashi

Japanse zeewierbouillon
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • l water
  • 15 g kombu gedroogd breedbladig Japans zeewier
  • 35 g bonitovlokken (vlokken van gestoomde gerookte en vervolgens gedroogde
  • bonito-tonijn)
  • 4 eetlepels fijngehakte lente-ui
  • 3 eetlepels reepjes zoete rode paprika
  • 4 eetlepels snippers verse zalm 3 mm bij 3 cm

Optioneel:

Instructies

  • Verwarm het water met de kombu op een laag vuur.
  • Verwijder het zeewier net voordat het water begint te koken om te voorkomen dat er schuim
  • op de bouillon ontstaat.
  • Voeg de bonitovlokken toe en haal de pan van het vuur.
  • Wacht tot de vlokken zijn gezonken en giet de dashi door een fijne zeef.
  • Werk de bouillon af met fijngehakte lente-ui, reepjes zoete paprika en snippers verse zalm.
  • Kruid eventueel met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch