Dawet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml Kotomisi Cocosmelk
  • 500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet siroop
  • 500 ml water
  • 1 l halfvolle melk
  • 2 stuks sereh verse
  • Maïzena

Instructies

  • Kook de sereh gedurende 10 minuten in het water en laat het vervolgens een half uur
  • trekken.
  • Verwijder de sereh uit het water na het trekken.
  • Voeg de Su Su / Dawet siroop, melk, en kokosmelk toe aan het sereh-water en meng alles
  • goed.
  • In de echte Javaanse Dawet horen maïzenasliertjes.
  • Kook 300 ml water met 3 eetlepels maïzena tot een dikke pap.
  • Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water om de maïzenasliertjes
  • stevig te maken en plakken te voorkomen.
  • Druk de maïzenapap door het vergiet, giet het water af en voeg de maïzenasliertjes toe aan
  • de Dawet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Dawet in een longdrinkglas en roer het voor consumptie goed door.
Variatietip:
Voeg jonge kokosvlees uit blik toe in plaats van maïzena sliertjes.
Voeg naar smaak gecondenseerde melk toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Dranken
Land van herkomst Suriname
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch