Deegflapjes met kaasvulling

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vellen fillobladerdeeg á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 50 g boter of margarine
  • 100 g verse roomkaas
  • 1 eierdooier
  • 75 g geraspte belegen kaas of oude kaas,
  • 8 sprietjes bieslook

Instructies

  • ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pannetje boter smelten.
  • In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren.
  • Bieslook boven kom fijnknippen en door kaasmengsel roeren.
  • Plakjes fillobladerdeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren.
  • Nieuwe bovenkant met boter bestrijken.
  • Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van room kaasmengsel scheppen.
  • Punten van deeg samen nemen en vastbinden met touwtje.
  • Met boter bestrijken.
  • Pakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaarbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas