Dessert au Roquefort

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter zachte
  • 50 g Roquefort
  • Versgemalen peper
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • Sesamzaad
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 3 eetlepels rode port
  • 1 sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de boter, Roquefort kaas en wat versgemalen peper tot een glad mengsel.
  • Voeg het ei toe en mix nog 2 minuten.
  • Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vul 4 papieren cakevormpjes en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C.
  • Meng de sinaasappelmarmelade en rode port en breng dit mengsel aan de kook.
  • Serveer de cakejes warm met de warme saus, gegarneerd met partjes sinaasappel.
  • Geniet van deze bijzondere gerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk