Djahé Saus 2
zoetzure gembersaus
Equipment
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels gemberwortel gerapst
- 1 teen knoflook gehakte
- 1 theelepel ketoembar
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel javaanse suiker
- 2 theelepel maïzena
- 2 dl water kokend of bouillon
Instructies
- Snij de ui in 12 smalle partjes en verwijder de rokken.
- Fruit ze tot ze glazig zien en voeg geraspte gemberwortel en knoflook toe.
- Goed omscheppen en dan ketoembar, citroensap, ketjap en suiker en 2 dl kokend water of bouillon erbij.
- Omroeren en 5 min. laten pruttelen.
- Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en bind de saus.
- Laat alles nog 2 tot 3 min. zachtjes doorkoken